Gratin met groene asperges en parmaham
20 min bereidingstijd
20-25 min in de oven
Wat heb ik nodig:
personen
Bereiding:
- Verwarm de oven voor tot 220 °C. Zet de gratins op een bakplaat en bestrijk ze met de pesto. Omwikkel de gratins met de ham.
- Snijd de mozzarella in 8 dunne plakjes, leg ze op de pesto. Bak de gratins in de voorverwarmde oven in 20-25 minuten goudbruin en gaar.
- Snijd intussen het houtachtige einde van de asperges af en bestrijk ze dun met 3 eetlepels olijfolie.
- Verhit de grillpan. Gril de asperges in 5-6 minuten beetgaar. Rooster intussen in een droge koekenpan de pijnboompitten goudbruin en schud ze op een bord.
- Neem de gratins uit de oven en verdeel ze over 4 borden. Verdeel er de asperges en een beetje rucola over. Bestrooi met de pijnboompitten.
- Maak de rest van de rucola aan met de 4 resterende eetlepels olijfolie, zout en peper. Schep de rucolasalade bij de gratins op de borden.
Tip: Nog meer Italië op je bord? Bestrooi de heerlijke gratins dan met geraspte Parmezaanse kaas.
Benodigd product
Voedingswaarden per persoon
- 925 kcal
- 75 g vet waarvan 31 g verzadigd
- 30 g koolhydraten
- 30 g eiwit
- 5 g vezels
- 4,1 g zout
Print dit recept Deel dit recept Omrekentool naar aantal personen Iemand uitnodigen